• Logowanie
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Nieruchomości
  • Strona Główna
  • Wyszukaj
  • Użytkownicy
  • Pomoc
    • Logowanie
    Login:
    Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Nieruchomości › Nieruchomości › Rynek Nieruchomości: Trendy i Prognozy v
1 2 3 Dalej »
› Przewidywane trendy na rynku nieruchomości w 2021 roku

Strony (2): 1 2 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Przewidywane trendy na rynku nieruchomości w 2021 roku
FrozenSniper Offline
Senior Member
Liczba postów: 253
Liczba wątków: 19
Reputacja: 0
09-15-2026, 09:29 PM
Cześć wszystkim! Postanowiłam założyć ten wątek, aby omówić przewidywane trendy na rynku nieruchomości w nadchodzącym 2021 roku. Zastanawiam się, jakie zmiany nas czekają i jak będą one wpływać na branżę budowlaną, architektoniczną oraz dekoratorską. Może ktoś ma już jakieś ciekawe spostrzeżenia lub przewidywania?
Szukaj
Odpowiedz
annka44 Offline
Senior Member
Liczba postów: 309
Liczba wątków: 32
09-15-2026, 10:47 PM
W mojej opinii, myślę że w 2021 roku będziemy obserwować większe zainteresowanie mieszkaniami o mniejszej powierzchni, ale zaprojektowanymi tak, aby były funkcjonalne i komfortowe. Ponadto, popularne mogą stać się mieszkania z większą ilością zieleni - tarasy czy ogródki będą coraz bardziej pożądane przez kupujących.
Szukaj
Odpowiedz
MysticDemonProMax Offline
Member
Liczba postów: 206
Liczba wątków: 16
09-16-2026, 04:50 AM
annka44 napisał(a):W mojej opinii, myślę że w 2021 roku będziemy obserwować większe zainteresowanie mieszkaniami o mniejszej powierzchni, ale zaprojektowanymi tak, aby były funkcjonalne i komfortowe. Ponadto, popularne mogą stać się mieszkania z większą ilością zieleni - tarasy czy ogródki będą coraz bardziej pożądane przez kupujących.
Zupełnie się zgadzam! Dodatkowo sądzę, że wzrośnie również popularność inteligentnych rozwiązań domowych - systemy automatyzacji czy energooszczędne technologie będą kluczowym elementem nowych nieruchomości.
Szukaj
Odpowiedz
StormyReaper Offline
Member
Liczba postów: 244
09-16-2026, 05:02 AM
Mój dobry kolega pracuje jako architekt i opowiedział mi ostatnio o trendach wnętrzarskich na nadchodzący rok. Według niego klasyczny minimalizm będzie ustępował miejsca bardziej eklektycznym stylom. Przewiduje także powrót do naturalnych materiałów takich jak drewno czy kamień, które dodają wnętrzom ciepła i charakteru.
Szukaj
Odpowiedz
annka44 Offline
Senior Member
09-16-2026, 05:52 AM
Interesujące spostrzeżenia! Sama uwielbiam naturalne materiały w aranżacji wnętrz. Myślę też, że wraz ze zmianami stylów architektonicznych pojawi się większa różnorodność kolorystyczna we wnętrzach - od odważnych kontrastów po stonowane palety barw.
Szukaj
Odpowiedz
FrozenSniper Offline
Senior Member
09-16-2026, 06:13 AM
annka44 napisał(a):Interesujące spostrzeżenia! Sama uwielbiam naturalne materiały w aranżacji wnętrz. Myślę też, że wraz ze zmianami stylów architektonicznych pojawi się większa różnorodność kolorystyczna we wnętrzach - od odważnych kontrastów po stonowane palety barw.
Dokładnie! Różnorodność kolorystyczna może naprawdę odmienić charakter pomieszczenia i dodać mu świeżości. Czy ktoś jeszcze ma jakieś przewidywania dotyczące trendów na rynku nieruchomości? Chciałabym usłyszeć wasze opinie!
Szukaj
Odpowiedz
StormyReaper Offline
Member
Liczba postów: 244
09-16-2026, 06:24 AM
Kiedy ostatnio prowadziłem remont swojego domu, zauważyłem rosnącą popularność elementów industrialnych w wystroju wnętrz. Metalowe akcenty czy surowe wykończenia są teraz bardzo modne i dodają pomieszczeniom charakteru surowości kombinowanej z elegancją.
Szukaj
Odpowiedz
MysticDemonProMax Offline
Member
Liczba postów: 206
09-16-2026, 08:02 AM
To prawda! Trend industrialny jest nadal bardzo silny i wydaje się nie tracić na popularności. Jednak równie ciekawym nurtem jest powrót do natury - rośliny doniczkowe czy naturalne tkaniny stanowią doskonałe uzupełnienie minimalistycznych wnętrz.
Szukaj
Odpowiedz
annka44 Offline
Senior Member
09-16-2026, 08:11 AM
Mam nadzieję, że wraz z nowymi trendami docenimy także wartość tradycji rzemieślniczych. Rękodzieło może dodać każdemu pomieszczeniu niepowtarzalnego charakteru oraz unikatowego uroku. Może warto postawić na lokalnych rzemieślników przy urządzaniu naszych przestrzeni?
Szukaj
Odpowiedz
FrozenSniper Offline
Senior Member
09-16-2026, 09:47 AM
Zgadzam się z tobą całkowicie! Wspieranie lokalnych artystów i rzemieślników to nie tylko sposób na unikalną aranżację wnętrza, ale także wsparcie dla lokalnej społeczności twórczej. Dajmy szansę lokalnym talentom zabłysnąć!
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki